Onze man in huis

Sinds oktober 2015 werd ons team versterkt! Een splinternieuwe robot blies nieuw leven in de apotheek.

Robot Meditech 1 - Apotheek Van GrootelRobot Meditech 2 - Apotheek Van GrootelRobot Meditech 3 - Apotheek Van GrootelRobot Meditech detail - Apotheek Van GrootelRobot Meditech - Apotheek Van GrootelRobot Meditech - Apotheek Van Grootel

De Meditech- legbordrobot is een staaltje van toptechnologie, ontwikkeld volgens de hoogste normen binnen de apotheek-automatisatie.
Met een capaciteit tot ca. 15.0000 specialiteiten kan een groot deel van onze geneesmiddelen en cosmetica gestockeerd worden in de robot.

Korte uitleg over hoe zo'n robot werkt

Specialiteiten kunnen zowel manueel als automatisch ingevoerd worden. Door een volledig geautomatiseerd meetsysteem herkent de robot o.b.v. de afmeting en EAN-code/CNK-code de specialiteit. Vervolgens neemt de grijper het en plaatst de specialiteit op de legborden.

De robotsoftware onthoudt dan o.b.v. het legbordnummer, de afmeting van de verpakking, ... waar de specialiteit gestockeerd ligt. Wanneer we één of meerdere specialiteiten opvragen, haalt de grijper ze op en levert ze af in één van de uitvoerbakjes aan onze toog. Afhankelijk van de grootte van de verpakking kan hij er 2 of 3 tegelijk ophalen.

Had u graag een iets gedetailleerdere uitleg gekregen? Kom dan gerust eens langs!
Hieronder kan u hem al eens aan het werk zien!