Therapietrouw!

03/10/2016 - 16:17

Vergeet u uw busabonnement, dan moet u het hele eind naar huis te voet. Vergeet u uw leesbril, dan kan u niet meteen uw favoriete krant of magazine van begin tot eind verslinden. Vergeet u 's morgens uw hond uit te laten, dan riskeert u bij thuiskomst de hele mat te moeten schoonschrobben. Kortom: iets vergeten kan knap vervelend zijn! Maar geneesmiddelen vergeten: dat kan pas echt schadelijke gevolgen hebben...

Therapietrouw - Apotheek Van Grootel

Veel mensen nemen hun geneesmiddelen niet of niet op tijd in. Een gebrekkige therapietrouw, heet dat. Uw apotheker kan u daarbij helpen.
Een behandeling niet correct volgen, houdt belangrijke risico’s in voor de gezondheid.
Een gebrek aan therapietrouw kan bijkomende consultaties en medische testen veroorzaken, kan ervoor zorgen dat de aandoening verergert of kan zelfs leiden tot hospitalisatie. Het risico op die gevolgen vermindert drastisch bij goede therapietrouw. Maar een behandeling correct volgen, is soms makkelijker gezegd dan gedaan… Gelukkig zijn er oplossingen!

Tijdens een grootschalige sensibiliseringscampagne belichten de apothekers de komende weken de risico's die verbonden zijn aan een gebrekkige therapietrouw en de oplossingen die zij kunnen bieden. Ze willen u niet alleen informeren, maar ook stimuleren en motiveren om hen aan te spreken. Neemt u langdurig (een) geneesmiddel(en) in? Heeft u soms dagen waarop u uw behandeling moe bent of vergeet u al eens een pil in te nemen? Begrijpt u niet goed hoe of waarom u een bepaald geneesmiddel moet innemen? Praat erover met uw apotheker! Hij kan u helpen met oplossingen op maat van uw persoonlijke noden.

Lees hier verder over wat u (samen met uw apotheker) kan doen om uw therapietrouw een zetje te geven!
Of kom gerust eens langs, dan geven wij u enkele tips...

Heeft u een vraag i.v.m. uw medicatie?

Contacteer ons