Medisch paspoort

16/09/2016 - 17:16

Wanneer u op reis gaat, kan het nuttig zijn om een medisch paspoort in te vullen en mee te nemen. Het is niet verplicht door de regering, maar wordt wel aangeraden door verschillende instanties.

In dit paspoort staat een overzicht van de medicijnen die u gebruikt en in welke dosering. Niet alleen de merknaam van een medicijn maar ook de naam van de werkzame stoffen staat erin. Dit is belangrijk omdat niet alle landen dezelfde merknamen hanteren.
Naast gegevens over het medicijngebruik, wordt er aangegeven wie er in dringende gevallen kan worden gewaarschuwd en wie de behandelende arts is.

Het kan nuttig zijn wanneer u tegengehouden wordt door de douane: het medisch paspoort wordt dan gebruikt om hen informatie te geven over uw meegenomen medicijnen. Zo kan u aantonen dat de medicijnen voor eigen gebruik zijn.

In geval van nood wordt het medisch paspoort snel herkend door de artsen aan de hand van het esculaap symbool. Artsen beschikken met dit document over de medische informatie die ze nodig hebben, waardoor ze snel kunnen ingrijpen.

Onderaan de pagina vindt u het formulier. Print dit gerust af en kom er mee langs: we vullen dit graag samen met u in!

BijlageGrootte
PDF-pictogram medicijn_paspoort-nederlands.pdf456.99 KB